شهید محمد جواد باهنر

لطفا منتظر باشید ...
پنهان کردن پلیر
صوت تبیان بارگذاری صوت

جدیدترین ها

«سوگنامه چوبی»
93585 36':58'' 25.39 MB
عزیزخانوم!
229716 12':07'' 11.1 MB
تنها میان روضه‌ها…
251384 14':37'' 13.38 MB
عصر روز نهم …
37169 13':44'' 18.87 MB
صدای ضربه دوازدهم!
157572 32':19'' 29.59 MB
شهید محمد جواد باهنر
شهید محمد جواد باهنر

بیوگرافی

شهيد محمدجواد باهنر در سال ۱۳۱۲ش برابر با ۱۳۵۲ هـ . ق در خانواده اي متدين، در محله­اي معروف به «محله­ي شهر» از محله­ هاي بسيار قديمي و مخروبه كرمان به­ دنيا آمد. پدرش علي­ اصغر، مرد متقي و وارسته­ اي بود و به ­همين دليل مردم، به ايشان كه فقط سواد قرآني داشت، لقب شيخ علي ­اصغر داده بودند. علي­ اصغر پيشه­وري ساده بود و تنها از طريق مغازه­اي كوچك به امرار معاش خود و خانواده مي­ پرداخت. 
محمدجواد تحصيلات خود را از پنج سالگي با رفتن به مكتب­ خانه آغاز كرد. او در يازده سالگي به مدرسه­ علميه­ معصوميه­ كرمان رفت و به تحصيل علوم اسلامي پرداخت. محمدجواد هم­زمان با تحصيلات حوزوي، تحصيلات جديد را در مقاطع ابتدايي و متوسطه به­ صورت متفرقه ادامه داد و در سال ۱۳۳۲ ديپلم گرفت. وي در اوايل مهر ۱۳۳۲ به قم رفت و در مدرسه­ فيضيه سكونت گزيد. و در همان سال دوران سطح را در محضر حضرات آيات سيد محمدباقر سلطاني طباطبايي و ميرزا محمدعلي مجاهدي به اتمام رساند و دوره ­خارج فقه و اصول در محضر آيات عظام سيد حسين بروجردي، امام خميني و علامه سيد محمدحسين طباطبايي آغاز كرد. 
باهنر هم­زمان با دروس حوزوي، تحصيلات خود را در دانشگاه نيز ادامه داد و در سال ۱۳۳۷ در رشته الهيات ليسانس گرفت. سپس تحصيلاتش را در مقطع كارشناسي ارشد علوم تربيتي و پي گرفت و موفق به اخذ دكتراي الهيات از دانشگاه تهران شد. 
محمدجواد باهنر در كنار تحصيلات حوزوي و دانشگاهي، به فعاليت هاي فرهنگي، اجتماعي و علمي و سياسي اهتمام ويژه داشت. سيري در عقايد و اخلاق اسلامي، انسان و خودسازي، درس‌هايي از اسلام براي نوجوانان، فرهنگ انقلاب اسلامي، گذرگاه­ هاي الحاد، مواضع ما در ولايت و رهبري، اصول دين و احكام براي خانواده، آثاري هستند كه از دكتر باهنر به­ جاي مانده است. 
پس از ارتحال آيت ­الله بروجردي، نظام پهلوي به­ فكر انتقال مرجعيت به نجف و بايكوت كردن مخالفان مذهبي داخل كشور افتاد. عده­اي از روحانيون كه وضعيت موجود را بر نمي­ تابيدند، خواهان اتخاذ روش­هاي جديد براي مقابله شدند. به­ همين منظور عده­اي از آنان و از جمله شهيد باهنر نشريه­ «مكتب تشيع» را تاسيس كردند. بنيان­گذاران اين نشريه بر آن بودند كه از آن، به­ عنوان شبكه ­اي براي جذب انسان­هاي هدفمند، ترويج انديشه­ مترقي اسلام انديشه­ هاي سياسي امام­ خميني در سراسر كشور استفاده كنند. نخستين شماره­ اين نشريه، در ارديبهشت ۱۳۳۸ منتشر شد و شهيد باهنر در اداره­ نشريه نقش اول را داشت و عمده مسؤوليت‏ هاي فرهنگي و بررسي مقالات رسيده به عهده وي بود. 
البته حوزه­ فعاليت فرهنگي شهيدباهنر فقط منحصر به «مكتب تشيع» نبود، بلكه وي علاوه ­بر مكتب تشيع، در نشريات «مكتب اسلام»، «سالنامه­ ي مكتب جعفري» و نشريه­ مربوط به دفتر نشر فرهنگ نيز مقاله مي­ نوشت. 
از جمله گروه­ هايي كه پس از شروع نهضت امام­ خميني در سال ۱۳۴۲ تشكيل شد، جمعيت موتلفه اسلامي بود. دكتر باهنر هرچند به­ طور رسمي وارد شوراي روحانيت نشد، اما نقش مهمي در رهبري هيأت­ هاي مؤتلفه به­ عهده داشت. تلاش براي تدوين اساسنامه جمعيت مؤتلفه، آموزش عقيدتي نيروها، تهيه­ جزوات داخلي و سازماندهي جلسات، بخشي از همكاري­ هاي دكترباهنر با موتلفه بود. 
پس از فاجعه­ مدرسه­ فيضيه و كشته و زخمي شدن ده­ها نفر، فضاي خفقان، ارعاب و سانسور در كشور حكم فرما شد. امام با اعلام اينكه «شاه­ دوستي، غارتگري، هتك اسلام و تجاوز به حقوق مسلمانان است» راه مخالفت با رژيم را همچنان بازگذاشت. بدين منظور از وعاظ و سخن­رانان خواست با فرارسيدن ايام عزاداري محرم، از منابر خود براي روشن كردن ملت و نشان دادن ماهيت رژيم حاكم استفاده كنند. بدين ترتيب شهيدباهنر كه براي تبليغ به همدان رفته بود به افشاگري عليه رژيم پرداخت. او در هفتم محرم ۱۳۴۲ش، پس از يك سخنراني پرشور دستگير شد، اما به ­دليل هجوم و فشار مردم آزاد شد ولي رژيم او را از همدان اخراج كرد. 
پس از دستگيري سران مؤتلفه در جريان مبارزات، شهيد باهنر با همكاري آقايان محمدعلي رجايي، سيد محمد حسيني بهشتي و علي اكبر هاشمي رفسنجاني بنيادي، با عنوان «تعاون و رفاه اسلامي» تشكيل داد. اين بنياد در ظاهر كارهاي امدادي و احداث مدارس و تشكيل قرض­الحسنه­ ها را به­ عهده داشت، ولي در واقع مركزي براي مبارزات سياسي و فرهنگي عليه رژيم بود. بيشتر كارهاي فرهنگي بنياد به­ عهده باهنر و رجايي بود. 
شهيدباهنر در سال ۱۳۴۴ در آموزش و پرورش استخدام شد و در زمينه­ تدوين كتاب­هاي ديني آغاز به فعاليت كرد. وي معتقد بود كه اگر در دوران مبارزات انقلابي، خدمت ناچيزي به انقلاب اسلامي كرده باشد، آن نوشتن كتاب­هاي تعليمات ديني است. 
پس از گسترش اعتراضات و به­ ويژه كشانده شدن آن به مراكز اقتصادي رژيم و فراگير شدن اعتصابات در ميان كارمندان و در نتيجه يأس و نااميدي در ميان وابستگان به حكومت، اميدواري به پيروزي در بين انقلابيون افزايش پيدا كرد. بدين ترتيب، امام با مشاوره­ افراد سياسي و مذهبي تصميم گرفت شواريي مركب از افراد برجسته به نام «شوراي انقلاب» تشكيل دهد. فعاليت­هاي انقلابي شهيدباهنر در طول دوران نهضت امام، سبب شد تا امام ايشان را به­ همراه شهيد سيد محمدحسين بهشتي، شهيد مرتضي مطهري، آيت­ الله سيدعلي خامنه­ اي و آيت الله علي اكبر رفسنجاني به­ عنوان اعضاي شوراي انقلاب معين كند. 
از مهمترين كارهاي نيروهاي پيرو امام، در بدو پيروزي انقلاب اسلامي، تاسيس و راه ­اندازي حزب جمهوري ­اسلامي بود. به اعتقاد باهنر در آن روزهاي حساس و سرنوشت­ ساز انقلاب، در برابر آن همه حزب سياسي منحرف، وجود يك تشكل اسلامي كه با پيروي از راه امام بتواند، از ارزش­هاي حقيقي دفاع كند، ضروري بود. به همين دليل وي همراه ۴ تن از روحانيان برجسته­ انقلاب، شهيدبهشتي، اكبرهاشمي رفسنجاني، سيدعلي خامنه ­اي و موسوي اردبيلي با صلاحديد امام خميني، موجوديت حزب را در ۲۹ بهمن ۱۳۵۷ اعلام كرد. و شهيدبهشتي به عنوان اولين دبيركل حزب انتخاب شد. پس از شهادت بهشتي در تير سال ۱۳۶۰، شوراي مركزي حزب جمهوري اسلامي به اتفاق آراء دكترباهنر را به­ سمت دبيركلي حزب انتخاب كرد. باهنر در طول فعاليتش در حزب، به ­عنوان نماينده­ مردم كرمان در مجلس خبرگان قانون اساسي، سپس نمانيده­ مردم تهران در دوره­ اول مجلس شواري اسلامي نماينده­ شوراي انقلاب در وزارت آموزش و پرورش نيز فعاليت داشت. 
در تاريخ سال ۱۳۵۹ محمدعلي رجايي به ­عنوان نخست­ وزير دولت بني ­صدر، دكتر باهنر را كه نمايندگي مردم تهران را در مجلس شوراي اسلامي داشت، به­ عنوان وزير آموزش و پرورش به مجلس معرفي كرد. باهنر به­ عنوان وزير آموزش و پرورش معتقد بود كه آموزش و پرورش مهم­ترين نهادي است كه در نظام جمهوري اسلامي بايد به آن پرداخت. به­ همين دليل حساسيت ويژه اي در اسلامي كردن محيط ­هاي دانش آموزي گزينش معلمان داشت. باهنر شاخصه­ اسلامي بودن را حركت در خط امام بيان مي­ كرد. 
پس از بركناري بني ­صدر و انتخاب محمدعلي رجايي به ­عنوان رئيس ­جمهور، مهم­ترين كار در آن شرايط حساس انتخاب نخست­ وزير بود. رجايي، دكتر باهنر را در ۱۳ مرداد ۱۳۶۰ به مجلس معرفي كرد. بدين ترتيب باهنر به ­عنوان دومين نخست­ وزير انتخاب شد. عمر كابينه­ باهنر ۱۲ روز بود. اين كابينه فقط توانست يك جلسه­ كاري برگزار كند و موفق به آغاز مديريت اجرايي نشد. زيرا دكتر محمدجواد باهنر، نخست­وزير در ۸ شهريور ۱۳۶۰ هنگامي­ كه در يكي از كميسيون­ ها و جلسات شوراي امنيت ملي شركت كرده بود در اثر انفجار بمب، به­ همراه محمدعلي رجايي رئيس­ جمهور به­ درجه­ رفيع شهادت رسيد.
آلبــــوم
تک فایــــل
مجمــــوعه ها
ویدئوهــــا
تعداد نتایج : 104
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس‌جمهور و هیأت وزیران، فلسفه‌ی نام‌گذاری ایام شهادت شهیدان رجایی و باهنر را به‌عنوان هفته‌ی دولت، زنده ماندن شاخص‌های فکری، رفتاری و شخصیتی آن دو شهید عزیز خواندند و با تقدیر از تلاش‌های دولت، ایمان به اهداف امام رحمه‌الله، اخلاص، روحیه‌ی خدمت‌گزاری، مردمی بودن و نشست و برخاست با مردم، وسیله قرار ندادن مسئولیت برای تأمین مالی آینده‌ی خود و پایبندی به مبانی انقلاب اسلامی را از خصوصیات بارز شهیدان رجایی و باهنر برشمردند. ایشان هوشیاری در مقابل دشمن، حفظ یکپارچگی مردم، حفظ شتابِ پیشرفت علمی کشور، تکیه بر شرکت‌های دانش‌بنیان، الویت فرهنگ، الویت اقتصاد، پیشرفت توأم با عدالت، برنامه ریزی و حرکت قوی در راستای اقتصاد مقاومتی و سپردن برخی از طرح‌ها به بخش خصوصی را از اهم کارهای لازم بر شمردند. 4 شهریور 94
01:11':44''
801
0
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اعضای هیئت دولت فرموند: « نده بودن نام شهیدان به معنای زنده بودن ارزش‌هاست...شهيدان رجايی و باهنر مظهر كار و تلاش مؤمنانه بودند...پايبندی به اهداف انقلاب؛ توفيق بزرگ دولت در سال 88 بود...طرح تحول اقتصادی را واقعاً دنبال كنید...دولت باید با سیاستگذاری و نظارت به سياستهاي اصل 44 اهتمام بورزد.» 08/شهریور/1389(47:58)
47':58''
246
0
صحبت های امام خامنه ای در مورد لزوم به کار گیری نیرو های مومن، متعهد، انقلابی و با نشاط ، تکریم معلم، توجه معلمان به سه عنصر علم، تفکر، اخلاق و همچنین یادی شهیدان مطهری باهنر و رجایی(35:42)
35':42''
301
1
0
سخنرانی مجاهد شهيد حجت الاسلام محمد جواد باهنر پیرامون «جهان و خدا» (1:26:05)
00':00''
854
3
0
قسمت دوم از بیانات روحانی مبارز شهید دکتر محمد جواد باهنر در مورد «شهید مطهری» (38:24)
00':00''
708
0
قسمت اول بیانات روحانی مبارز شهید دکتر محمد جواد باهنر در مورد «شهید مطهری» (47:10)
00':00''
825
0
بخش دوم سخنرانی مجاهد شهيد حجت الاسلام محمد جواد باهنر با عنوان «معلّم» (24:51)
00':00''
668
0
بخش اول سخنرانی مجاهد شهيد مبارز محمد جواد باهنر پیرامون «معلّم» (27:44)
00':00''
776
0
سخنرانی مجاهد شهيد وارسته حجت الاسلام محمد جواد باهنر در مورد «مباني اسلامي» (1:31:25)
00':00''
492
0
سخنرانی مجاهد شهيد حجت الاسلام محمد جواد باهنر پیرامون «تبيين و ايدئولوژي اسلام» (1:17:09)
00':00''
591
0
سخنرانی مجاهد شهيد محمد جواد باهنر در مورد «جهاد و شهادت» (1:23:54)
00':00''
703
1
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر در موضوع «انقلاب اسلامی ایران» (3:17)
00':00''
1015
2
0
سخنان شهيد حجت الاسلام محمد جواد باهنر با موضوع «انتخابات» (19:45)
00':00''
788
0
سخنرانی مجاهد شهيد محمد جواد باهنر پیرامون «مناسبتها در انقلاب» (9:08)
00':00''
578
0
سخنرانی مجاهد شهيد حجت الاسلام باهنر پیرامون «انقلاب و هويت اسلامي آن» (26:29)
00':00''
560
0
بیانات مجاهد شهيد حجت الاسلام دکتر باهنر پیرامون «انسان» (1:28:23)
00':00''
670
0
سخنرانی مجاهد شهيد حجت الاسلام محمد جواد باهنر پیرامون «انسان و گرايشهايش» (1:16:23)
00':00''
564
0
سخنرانی مجاهد شهيد حجت الاسلام باهنر پیرامون «شخصیت امام خميني(ره)» (1:30:02)
00':00''
543
0
سخنان شیوای شهيد حجت الاسلام دكتر محمد جواد باهنر با موضوع «امامت و رهبري» (30:25)
00':00''
990
0
بخش دوم از سخنراني شهيد حجت الاسلام دكتر محمد جواد باهنر تحت عنوان «خودسازي» (22:55)
00':00''
555
0
بخش اول از سخنراني شهيد حجت الاسلام دكتر محمد جواد باهنر تحت عنوان «خودسازي» (30:21)
00':00''
786
0
سخنراني شهيد حجت الاسلام دكتر محمد جواد باهنر به مناسبت «سالگرد دكتر شريعتي» (31:12)
00':00''
954
1
0
سخنراني شهيد حجت الاسلام باهنر پیرامون «استعمار و استثمار» (31:48)
00':00''
693
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 01:23:32
00':00''
28
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 01:31:24
00':00''
25
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 00:17:095
00':00''
21
0
قسمت دوم سخنان شهيد حجت الاسلام دكتر محمد جواد باهنر با موضوع «انسان و علم» (23:10)
00':00''
673
0
قسمت اول سخنان شهيد حجت الاسلام دكتر محمد جواد باهنر با موضوع «انسان و علم» (30:14)
00':00''
545
0
قسمت دوم سخنان شهيد حجت الاسلام دكتر محمد جواد باهنر با موضوع «انسان و علم» (23:10)
00':00''
25
0
بیانات شهيد حجت الاسلام محمد جواد باهنر تحت عنوان «ماه رمضان ماه رحمت الهی» (30:43)
00':00''
622
0
قسمت دوم از سخنراني شهيد حجت الاسلام دكتر محمد جواد باهنر تحت عنوان «نقش امام صادق(ع) در انقلاب فرهنگي» (17:17)
00':00''
518
0
قسمت اول سخنراني شهيد باهنر تحت عنوان «نقش امام صادق(ع) در انقلاب فرهنگي» (31:48)
00':00''
605
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 00:46:44
00':00''
36
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 00:55:51
00':00''
30
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 01:01:13
00':00''
23
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 00:50:27
00':00''
21
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 00:49:02
00':00''
30
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 00:51:22
00':00''
20
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 01:02:21
00':00''
28
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 00:33:37
00':00''
23
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 00:38:25
00':00''
25
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 00:43:58
00':00''
16
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 00:29:58
00':00''
39
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 00:18:46
00':00''
23
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 00:56:08
00':00''
19
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 00:55:12
00':00''
21
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 01:00:22
00':00''
29
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 01:30:03
00':00''
33
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 01:01:06
00':00''
30
0
بیانات روحانی مبارز شهید دکترمحمد جواد باهنر به مدت : 00:52:49
00':00''
31
0